1. Az iskolát munkahelyünknek tekintjük, és ennek megfelelő öltözékben jelenünk meg. Az ünnepi alkalmakat öltözékünkkel is megtiszteljük.

2. Az iskolában mindig ápoltan jelenünk meg, betartjuk az alapvető higiéniai normákat.

3. Az iskola mellékhelyiségeit rendeltetésszerűen használjuk.

4. Tudomásul vesszük, hogy az iskolában nem lehet dohányozni. Az iskola környékén csikket nem dobálunk el, azokat csak az erre kihelyezett hamutartókba dobjuk.

5. Az iskola ebédlőjében betartjuk az alapvető étkezési normákat, nem zavarjuk társainkat, és biztosítjuk, hogy az utánunk következők is kulturáltan fogyaszthassák el ebédjüket.

6. A szünetekben az iskola területén biztosítjuk a minél könnyebb közlekedést (a lépcsőkön a különböző irányban közlekedők egy oldalon haladnak) figyelünk egymásra, különösképpen a mozgássérült tanulótársainkra.

7. Ha véletlenül elkésünk, elnézést kérünk, majd minél hamarabb biztosítjuk a tanárok nyugodt munkavégzését és a diáktársaink tanuláshoz való jogának gyakorlását.

8. Párkapcsolatunk magánéleti intimitását nem tárjuk nyilvánosság elé, ügyelünk rá, .hogy ne keltsünk környezetünkben megbotránkozást.

9. Ügyelünk rá, hogy a tanórák nyugalmát semmivel ne zavarjuk meg.

10. Ügyelünk rá, hogy az iskolapolgárok közötti kommunikációt a bizalom, a tolerancia és a kölcsönös tisztelet irányítsa.